Chpv sliepok

Chpv sliepok

Dušan
23.01.2018
22:40
Myslite si ze sa este oplati chovat sliepky na vajica? Co som tak cital tak sa povacine ludia stazuju ze im nenosia. Nieje to teda zbytocna investicia?
Jana
25.01.2018
23:39

Nic lepsie ako domace vajicka nepoznam. Mam male dieta a veru ma vzdy velmi potesi ked mi svokrovci daju par vajicok aby som mu spracvila prazenicu. Ak by som mala moznost chovat sliepky, tak nevaham ani len jednu sekendu.

Ďusi
25.01.2018
23:37

Kto mal možnosť byť pri tom, ako a čím sa kŕmia sliepky vo veľkochovoch, tak si svoje vajíčka bude „pestovať“ doma už len preto, aby vedel, že čo je. Jasne, že sa nedá úplne vyhnúť všetkým chemikáliám v potravinách, ale vždy sa dá obmedziť alebo aspoň znížiť zdravotný dosah priemyselných potravín na človeka. A vajíčka z veľkochovu takými priemyselnými potravinami rozhodne sú.

Iste že v zime je nosnosť sliepok nižšia, ale aj náklady na kŕmenie sú nižšie, keď sú sliepky (mimo zimu) na dvore a časť potravy si nájdu, resp. im ide časť odpadu z kuchyne alebo záhrady.

Je chybou porovnávať rovnako vyzerajúce potraviny z obchodu (vajcia, mäso, chlieb, zeleninu) z tou zo dvora a záhrady. Nie je to totiž rovnaké, hoci to rovnako vyzerá. http://dobreazdravo.sk/…a-su-vynosy/

Ľudka
24.01.2018
23:13

Jednoznačne ano ! Ja mam o vajcia postarané cely rok. A ked nosia slabšie tak je potom výborný vývar :-)

Pridať odpoveď