treba spracovat :). Kompoty, presnidavky, uskladnit. nie je nic lepsie ako jablka z vlastnej zahrady :). ja casto robitm jablkovy kremes, deti mi ho miluju, vyskusajte: 1 listkove cesto, postruhane jablka, 2 bal. okruhlych piskot, krystalovy cukor, 1,5 litra mlieka, 4 zlate klasy, lyzica polohrubej muky.
Listkove cesto rozdelte na polovicu. Prvu vygulajte na velkost plechu, dajte na plech. Na listkove cesto poukladat piskoty. V miske zmiesat cukor s jablkami ( kazdy ako chce podla chuti jablk, aby neboli kysle). Dat na piskoty vo vyske cca 1 –2 cm ako chcete. Na jablka zas poukladajte piskoty, na ktore vylejte puding, ktory pripravite: dajte varit liter mlieka, do neho 7 pol. lyzic cukru, vedla v nadobke rozmiesat pol litra mlieka so 4 zlatymi klasmi a lyzicou muky, vyliat do variaceho mlieka, premiesat a pockat kym nezhustne. Puding vyliat na piskoty. Vygulat druhu polovicu listkoveho cesta na velkost plechu a dat na puding. takto pripraveny kolac dat piect na 175 stupnov do truby kym listkove cesto nechyti fabru , cca 20 min.
je aj kopec inych dobrych jablkovych kolacov, alebo aj taka strudla jablkova padne vhod na ranajky. dobru chut :)
Kožovky ti aj dlho vydržia keď ich správne uskladnia , ale nezabúdaj aj na dobrú pálenku z jabĺk ;-)
Sú parádne aj na koláče . Zavin aj pyte . Mňam !
Moja svokra z nich robí presnidavky pre vnučatka .
Buď rada ! Kožovky sú výborne jablca . Stačí okružlikat a spravíš z nich čokoľvek . Len dobre uskladniť na zimu. Najlepšie v pivnici v bednickach .