V ľudovom liečiteľstve sa šťava z kvaky využíva na liečenie chrípky a kašľa, ale aj na zvýšenie libida. Takto vyzerá .
Kvaka nie je určená len na konzumáciu, ale vďaka jej blahodarným účinkom sa stala súčasťou prírodnej kozmetiky a ľudového liečiteľstva. Je bohatým zdrojom vitamínov, vlákniny a minerálnych látok. Už v jednej šálke kvaky prijmete polovičnú odporúčanú dávku vitamínu C, štvrtinu dennej dávky vitamínu A, ďalej vitamíny B1, B6 a E. Príjem týchto vitamínov predstavuje pre váš organizmus posilnenie celkovej imunity, rýchlejšie hojenie rán, zdravé kosti, zuby aj ďasná. Vitamín A podporuje tvorbu fotosenzitívneho pigmentu dôležitého pre zrak (tzn. že sa nemusíte obávať ak sa vám zlepší nočné videnie J), pričom jeho nedostatok môže stáť aj za vznikom šeroslepoty. Pozitívny vplyv má aj na činnosť dýchacích ciest.
Je fatal dobrá na zuby , vlasy a pleť
Je to ako keby zemiak
Kváka? To som ešte ani nepočul . Čo to má akože byt?