Mačka v byte

Mačka v byte

Dalma
14.11.2017
20:55
Čaute. máme v byte krásnu sibírsku mačku. Bude mať 2 roky a je povahovo ,,posycho´´ :D Práve to je na nej také výnimočné. Keď mala cca pol roka ,, utiekla cez balkón von za inými mačkami. Nebolo jej 5 dní . Keď sme ju našli mala pretrhnuté bruško. Okrem toho, že to stálo mrte peňazí a času, mačka to nemusela prežiť. Poina: od vtedy nepúšťame ani len na balkón, myslíte že tým trpí, že je zatvorená len v byte?
Roxina
16.11.2017
13:25

Určite ludia , ktori ziju na vidieku a macku v zivote nemali vo vnutri v dome, mozno povedia, ze macka patri von a ked je vnutri, ide o tyranie. detto ze kastracia macky / kocura je tyranie… podla mna je to hlupost. viac trpia macky, ktore su cisto vonku, hlavne ked su nekastrovane (v case ruje sa kocure tulaju, macky samicky su vycerpavane kazdorocne maciatkami… ) plus su su ohrozene nebezpecenstvom otravy, zlym susedom, psami, autami, inymi kocurmi, dravcami, v zime mrazmi… Preto si myslím že keď je dnu tak netrpí

Simi
15.11.2017
13:04

skusenosti s mackami mam myslim dost, vacsinu zivota som nejaku macku mala… teraz mame dvoch kocurov a povedala by som to takto… samozrejme, ze mozno pre 95% maciek je idealny macaci zivot taky, ze ma doma bezpecny teply peliesok, vzdy plnu misku a laskavu ruku cloveka, ktory poskrabka brusko ked ma na to chut, a zaroven ma vybeh von. len velmi mala skupina maciek by sa dobrovolne zdrzovala len doma a nechodila by von, ak by mala moznost vybehu.

Aôekindo
14.11.2017
22:25

samozrejme, aj ta macka vo vnutri ma rada cerstvy vzduch a slniecko. bolo by preto dobre keby sa vam podarilo nejakym sposobom poriesit bezpecnost balkona tak, aby stadial nevedela ubziknut. ci uz balkon zasklit, alebo dat tam nejaku sietku… bude sa tam vyhrievat a sledovat zivot okolo domu, z bezpecneho miestecka. toto by jej malo uplne stacit.

Milanka
14.11.2017
21:24

Je veľa chovateľov čo majú mačky len v byte- dome. Vonku chodia na postroji. Pokiaľ má postačujúce vyžitie doma a vezmeš ju z času na čas vonku tak je všetko v poriadku.

Pridať odpoveď