Bude Vám chutit
Mali by sme pracovať s čo najzrelšími rajčinami, vďaka ktorým bude pretlak po dovarení skutočne sladučký. Rajčiny umyjeme a vykrojíme z nich zelené stopky. Potom ich sparíme vriacou vodou a jednoducho ošúpeme. Paradajky zomelieme v mlynčeku na mäso a preložíme do väčšieho hrnca. Pridáme soľ, cukor, korenie a najemno nakrájanú petržlenovoú vňať. Podľa chuti môžeme pridať feferóny, cesnak, alebo chilli. Preložíme na plameň a privedieme do varu. Varíme za občasného miešania 15 minút.Horúci pretlak navrstvíme do sterilizovaných pohárov, pevne uzavrieme a zakryjeme uterákom. Necháme vychladnúť. Skladujeme na tmavom a chladnom mieste.
Poznámka: ak vám prekážajú semienka paradajok, pred varením ich prepasírujte cez sito.