Pamätám si ze v Tom co robila starká bola len tekvica a citrón . Ananás tam nebol este tam občas dala jablcka
3 kg očistenej tekvice pokrájať na kocky, 24 hodín namáčať v 3 l vody a 2 dcl octu. Z 2 l vody a 1 kg cukru uvariť sirup. Do vriaceho sirupu dať scedenú tekvicu. Z 20 dkg cukru upáliť karamel,vliať do tekvice, pridať 1 vanilkový cukor, klinčeky, škoricu. Variť cca 20 min. Horúce dať do fliaš. Do každej fľašky dať na vrch koliesko citrónu. Môžme pridať ananásovú arómu, ale nemusíme, karamel urobí svoju chuť. Sterilizujeme cca 10 – 15 min len kvôli viečku. Ja robím takto
Tekvicu očistime a nakrájame na kocky.Zalejeme vodou studenou a pridame citrodeko.Takto necháma odstať 24 hodín. Po 24 hodinach scedime a pridáme sirup,džús,cukor ,kompót ananasovy.Povaríme tekvicu v sirupe do sklovita asi 20–25 minút,kontrolujeme.Takto uvareny kompót dáme do poharov. Sterilizujeme 5–7minút.Výborná dobrota na zimu.
Tak teraz si mi spôsobila absolútnu nostalgiu … tekvicovy kompot bol u mojich starých rodičov pravidelne . Nikdy som si však nezaznacila recept a veľmi to ľutujem . Preto prosím zároveň s tebou aby dal niekto tip !