Trhanie zubov u psíka

Trhanie zubov u psíka

Timián
15.11.2017
20:29
Prosím pekne, existuje niečo také ako trhanie zubu u psíka? Ten môj má pol zubu zhnitý a mám pocit že ho bolí lebo keď ním žuje kosť tak zoskučí.
Major
16.11.2017
21:09

Ak by ťa zaujímalo dáva sa pred tým do anestézy. Lokálna anestéza, ktorá sa pri extrakcii používa v prípade ľudí, je pri psíkovi málo účinná. Vždy je tu riziko obranných reflexov zo strany psíka, ktorý sa bude brániť a znemožní tak vykonať zákrok. Preto sa najčastejšie volí celková anestéza. Avšak v prípade, že je zub už uvoľnený, tak je možné jeho rýchle vytrhnutie aj bez celkovej anestézie a iba s použitím lokálnej anestézie, ktorá znecitliví okolie zubu. Lokálna anestézia sa však v praxi až na zopár výnimiek nepoužíva, pretože sa berie ohľad aj na pohodlie pacienta, ktorý by bol zbytočne vystavený stresu.

Rado
15.11.2017
23:55

Extrakcia zuba, ako sa odborne hovorí trhaniu, je niekedy potrebná aj v prípade našich štvornohých členoch rodiny. Dôvody pre vytrhnutie zubu sú rôzne, ale vždy treba myslieť predovšetkým na pohodlie psíka. Nieje to žiadna novinka!

Makita
15.11.2017
23:36

Je tu hneď niekoľko dôvodov, prečo je potrebné problémový zub vytrhnúť. Môže ísť o krivý zub, ktorý nie je možné vyrovnať a tlačí na okolité zuby, čo privoláva psíkovi bolesť. Jeden z dôvodov je aj poškodenie (zlomenie, zhnitie) zubu, ktoré nie je možné iným spôsobom napraviť, prípadne pri silnej paradentóze. Je nutné povedať, že extrakcia zubu je vždy krajným riešením tejto situácie.

Pridať odpoveď