Doma sa dá maslo samozrejme vyrobiť, nie je to nič ťažké. Ale ak budete kupovať suroviny v obchode, neušetríte. http://dobreazdravo.sk/…o-oplati-sa/ Iné by to bolo, keby ste mali v susedstve gazdu a dával vám mlieko do kravy.
S maslom je to len marketingový trik. My ho tiež veľa minieme, ale kupovať ho neprestaneme, ani ho nezačneme doma neefektívne vyrábať. Ušetrili sme tento rok stovky eur na zelenine a ovocí produkciou vo vlastnej záhrade ;)
nejde mi to :(
jejda, vydarilo sa, dik za tip
vyskusala som z dvoch slahaciek 33%, vyslo
skusil som, parada
vam sa to povie urob si, taky co to nerobil nevie ako na to nebudte tak mudri
posielam vam aj obrazok vytvoreneho masla. verte mi, ked si ho dokazete urobit, z obchodu vam uz tak chutit nebude, takto domace ma velmi peknu vonu a chuti skvelo
nie je to nic tazke, kupte si smotanu min. 30%. ponornym mixerom vyslahate slahacku, slahate dalej kym sa vam slahacka neobrati na maslo. hrudku oplachnite pod vodou. zopakujte takto este slahanie 2–3× zakazdym oplachnite pod vodou ( aby sa odstranila zostatkova tekutina co vznikla mimo hrudku masla) a mozete natierat na chlieb