Po použití tohto extraktu plného živín budú vaše kvety a zelenina prosperovať. A je to úplne zadarmo!
Skvelý nápad ako využiť zbytky z našej kuchyne, ktoré by sme inak vyliali do odtoku, na hnojenie rastlín nám poslala naša čitateľka Eva:
Tento nápad nám poslala do redakcie pani Eva, ktorá sa pochválila výborným spôsobom recyklácie surovín z kuchyne. Vyskúšali sme ho aj my a boli sme prekvapení výsledkami:
Ak chcete vaše izbové rastliny alebo zeleninu či ovocné kry v záhrade pohnojiť prírodným hnojivom, ktoré vás nestojí ani cent, využite na to vodu, ktorá vám zostane po varení zeleniny. Je totižto plná minerálov v ľahko vstrebateľnej forme, ktoré dodajú vašim rastlinám okamžitý impulz pre rast a kvitnutie.
Je to veľmi jednoduché – vodu, v ktorej sa varila brokolica, karfiol, koreňová zelenina, zemiaky, či iné druhy zeleniny, nechajte vychladnúť a môžete ňou zaliať vaše rastlinky, ktoré sa vám za to odvďačia tým, že sa im bude dariť. Nezabudnite však na to, že voda nesmie byť solená.
Receptov pri ktorých sa varí alebo naparuje zelenina je množstvo, takže v domácnosti, kde sa denne varí bude tohto prírodného hnojiva veľa. Pani Eva dokonca odporúča takto využiť aj vodu po varení vajíčok, ktorá obsahuje veľa vápnika.
Výhodou tejto metódy recyklácie je, že nerobíme nič navyše. Voda ktorá nám ostane po varení je vedľajší produkt, ktorý by sme inak vyhodili a my mu nájdeme ďalšie využitie. Jednoduché, efektívne, lacné a bez námahy – presne také nápady stoja zato.
Autor: Katka Ondeková