Čo sa stane ak chýba vašim rastlinám niektorý z minerálov?
Mäso z mangalice sa vďaka svojím prednostiam stáva čoraz žiadanejším na našich stoloch a preto sa chov tohto plemena ošípaných rozrastá aj na Slovensku. Dôkazom je aj rodinná farma z Hurbanova, kde sa mangaliciam darí.
Ochranná známka potravín v EU sa vytvorila aby sa zachovala kvalita tradičných potravín a aby sa zabránilo zneužívaniu ich dobrého mena. Ktoré zo Slovenských potravín ju získali?
Výskyt vtáčej chrípky bol na Slovensku už nejedenkrát potvrdený a môže sa kedykoľvek zopakovať. Na koho sa obrátiť v možnom prípade jej možného výskytu?
Hovorí sa že prináša úsmev na vašu tvár. Šafran, kráľ všetkých korení je Iránskym zlatom a to doslova. Cena za 1g kvalitného šafranu môže byť pre koncového spotrebiteľa vyššia ako cena za 1g zlata a až 85% „červeného zlata“ na svete pochádza z Iránu.
Len 0,2% z mletej alebo zrnkovej kávy skončí v nápoji a zvyšok sa vyhadzuje. Tento odpadový materiál obsahuje cenné živiny, ktoré môžu byť zužitkované v poľnohospodárstve.
Uplynulý týždeň umožnil studený vzduch zo severu vinohradníkom na Slovensku ale aj v iných častiach Európy zozbierať zamrznuté hrozno na ľadové víno.
Veľa sa o tom nehovorí, no rezistencia patogénnych baktérií na antibiotiká sa môže stať jedným z najväčších zdravotných problémov budúcnosti. Mnohí tvrdia, že vážnejším než rakovina.